söndag 8 januari 2012

Köttfärspaj

Kycklingpaj med svamp och paprika
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Över 60 min
Portioner: 4

Ingredienser

    Pajdeg

    Fyllning

    Gör så här


    1. Deg: Blanda samman vetemjöl, bakpulver, smula ner matfettet, tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Ta undan 1/3 av degen till lock. Kavla ut resten av degen mellan mjölat plastfolie ca 25 cm i diameter (för 4 port). Lägg degen i en pajform. Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200˚C.
    3. Fyllning: Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa och skiva svamp, purjolök och paprika.
    4. Fräs svamp, lök och paprika i matfettet. Rör ner tomaterna. Låt koka ihop några minuter. Krydda med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört med lite vatten.
    5. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Kavla ut ett lock av resten av pajdegen.
    6. Lägg kycklingröran på pajskalet. Lägg över locket och pensla det med uppvispat ägg.
    7. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
    8. Servera pajen med sallad.

    För alla

    Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkptotein och ägg.
    Gör glutenfri: Gör egen glutenfri pajdeg.
    Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
    Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre- eller sojamjölkersättning.
    Gör äggfri: uteslut ägget. Pensla ev. med mjölk istället.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar