Thailändsk fiskgryta
Ingredienser
- 1/2 purjolök
- 2 morötter
- 3 tomater
- 100 g färska champinjoner
- 4 port nudlar
- 2 msk rapsolja
- 1 l grönsaksbuljong (vaten och buljongtärning eller fond)
- 600 g torsk- och laxtärningar
- 1 påse lime wok spice mix (à 42 g)
- 1 lime
- salt och peppar
Gör så här
- Ansa och skölj purjolöken och skala morötterna. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Skär tomaterna i grova tärningar och champinjonerna i tjocka skivor.
- Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs purjolök och morötter i oljan i en gryta. Tillsätt tomater, grönsaksbuljong och wokkryddorna. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar.
- Smaksätt med limejuice, salt och peppar.
- Blanda med nudlarna och servera.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och kryddmixen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.Glutenfri: använd glutenfria nudlar, t ex ris- eller glasnudlar.
Äggfri: använd nudlar utan ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar