Ingredienser
4 dl couscous
3 msk konc kycklingfond
1/3 purjolök (den ljusa delen)
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 1/2 dl soltorkade tomater
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl hackad bladpersilja
3 krm chiliflakes
1 påse babyspenat (65 g)
150 g fetaost
50 g parmesanost
salt
olivolja
ev finstrimlade citronskal
Gör så här:
Tillaga couscousen med kycklingfonden enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.
Blanda couscousen med 3 msk olivolja, citronjuice, purjolök, persilja, tomater och soltorkade tomater.
Krydda med chiliflakes och 1 tsk salt. Vänd försiktigt ner spenatbladen.
Lägg upp couscoussalladen på ett stort fat. Smula över fetaosten. Hyvla över parmesanen. Ringla gärna över lite olivolja och strö ev över citronskalsstrimlor.
Förutom ingredienserna ovan hade jag också i: strimlad isbergssallad, pinjenötter, majs och gurka. Väldigt mkt avokado blev det också för vi älskar alla avokado
4 dl couscous
3 msk konc kycklingfond
1/3 purjolök (den ljusa delen)
1 ask körsbärstomater (250 g)
1 1/2 dl soltorkade tomater
1/2 dl färskpressad citronjuice
1 dl hackad bladpersilja
3 krm chiliflakes
1 påse babyspenat (65 g)
150 g fetaost
50 g parmesanost
salt
olivolja
ev finstrimlade citronskal
Gör så här:
Tillaga couscousen med kycklingfonden enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och skär purjolöken i strimlor. Dela körsbärstomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.
Blanda couscousen med 3 msk olivolja, citronjuice, purjolök, persilja, tomater och soltorkade tomater.
Krydda med chiliflakes och 1 tsk salt. Vänd försiktigt ner spenatbladen.
Lägg upp couscoussalladen på ett stort fat. Smula över fetaosten. Hyvla över parmesanen. Ringla gärna över lite olivolja och strö ev över citronskalsstrimlor.
Förutom ingredienserna ovan hade jag också i: strimlad isbergssallad, pinjenötter, majs och gurka. Väldigt mkt avokado blev det också för vi älskar alla avokado
Grilla gott kött till, gärna rostbiffstek som man skär i grillskivor och marinerar, gör man inte sin egen marinad rekommenderar jag Hickorysmaken, mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar