Ingredienser, 4 personer
400 g fisk, valfri
200 g skalade räkor
1 gul lök
1 purjolök
4 morötter
2 fiskbuljongtärningar
1 dl vitt vin
2,5 dl creme fraiche
1 burk kavli kräftost, 400 g
Cayenne
Salt
Dill
Gör så här
Strimla morötterna, löken och purjon.
Fräs detta i smör utan att det tar färg.
Tillsätt 6 dl vatten, vin (kan uteslutas) och buljongtärningarna.
Låt koka ca 6 minuter, späd ev. med mer vätska.
Häll därefter i creme fraiche och kräftosten.
Låt koka ca 4 minuter.
Smaka av med salt och cayenne.
Lägg därefter i fisken och låt koka ca 8-10 minuter.
Toppa sist med räkor och dill, rör om och låt räkorna bli varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar