- 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st)
- 2 morötter
- 2 rödlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 6 potatisar
- 1 paprika
- 3 msk olja
- skal av 1 citron
- 1 tsk salt
- svartpeppar
- färsk timjan eller rosmarin
- Tina kycklingbenen om de är frysta.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Skala morötter, lök och vitlök. Skär morötter och potatis i halvor, löken i klyftor, hela krossade vitlöksklyftor och paprikan i stora bitar. Blanda ner grönsakerna i formen.
- Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Lägg på örtkryddan.
- Sätt formen mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C i kycklingbenen.
- Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på sweet chilisåsen I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut matyoghurten eller ersätt den med Sour Supreme (innehåller soja).
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: servera med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: uteslut matyoghurten eller ersätt den med Sour Supreme (innehåller soja).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar