25 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1 msk olivolja (eller annan matolja)
12 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk salt
Blanda 25 gram jäst med vattnet i bakbunken. Rör ned olja och salt. Häll i nästan allt vetemjöl och låt maskinen arbeta. Häll i resterande mjöl, även grahamsmjölet. Låt jäsa i bakbunken med lock i 1 timme.
Knåda ej degen utan ta ur den ur bunken och dela i fyra delar. Platta till dem och rulla dem i den storleken du vill ha dem. Lägg dem (4 st) på bakplåtspapper på en plåt. Skär snitt i dem med en vass kniv.
Låt jäsa på plåten med bakduk i 40 minuter. Pensla kallt vatten på dem innan bröden gräddas i mitten av ugnen i 15 min. Låt svalna utan bakduk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar