Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk matfett
- salt och peppar
- 3 dl fullkornsris
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1 påse saffran
Mandelyoghurt
- 10 torkade aprikoser
- 1/2 dl rostade mandelspån
- 2 dl turkisk yoghurt
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Sätt ugnen på 150ºC.
- Bryn kycklingfiléerna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek kycklingfiléerna tills innertemperaturen är 70ºC, 15-20 minuter.
- Koka riset enligt förpackningens anvisning, tillsammans med grönsaksbuljongtärning och saffran.
- Yoghurt: Skär aprikoserna i bitar. Blanda aprikoserna och mandelspån med yoghurt.
- Servera kycklingfiléerna med saffransris, mandelyoghurt, pitabröd och sallad.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten, ägg).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
TipsGör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Prova lite kardemumma i yoghurten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar