torsdag 26 december 2013

Kycklingfilé med saffransris


Ingredienser

 4
handle

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk matfett
  • salt och peppar
  • 3 dl fullkornsris
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 påse saffran

Mandelyoghurt

  • 10 torkade aprikoser
  • 1/2 dl rostade mandelspån
  • 2 dl turkisk yoghurt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150ºC.
  2. Bryn kycklingfiléerna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek kycklingfiléerna tills innertemperaturen är 70ºC, 15-20 minuter.
  3. Koka riset enligt förpackningens anvisning, tillsammans med grönsaksbuljongtärning och saffran.
  4. Yoghurt: Skär aprikoserna i bitar. Blanda aprikoserna och mandelspån med yoghurt.
  5. Servera kycklingfiléerna med saffransris, mandelyoghurt, pitabröd och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen (kan innehålla mjölk, laktos, gluten, ägg).
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin och byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Tips
Prova lite kardemumma i yoghurten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar