torsdag 26 december 2013

Fetafyllda Kycklingfiléer i tomatsås



Ingredienser

 4
handle

  • 1 påse djupfrysta potatisklyftor (à 800 g)
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 krm peppar
  • 100 g fetaost max 16% fett
  • 1 förpackning krossade tomater gärna med basilika (à 500 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 - 1 pressade vitlöksklyftor
  • 1 isbergssalladshuvud

Så här gör du

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning. Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda. Krydda med salt och peppar. Lägg en bit fetost på varje filé och rulla ihop. Fäst med små trästickor.
  2. Koka upp de krossade tomaterna och krydda med salt, peppar och gärna pressade vitlöksklyftor.
  3. Lägg i kycklingen och låt koka under lock 10-15 minuter. Skölj och strimla salladen.
  4. Servera kycklingen med sås, potatis, sallad och bröd.

För alla

Ersätt osten med sojabaserad hårdost om du inte tål mjölk eller laktos.
Tips
Klipp rikligt med färska örtkryddor över kycklingen tex oregano, timjan eller basilika.
Foto: Buffé Ica.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar