Marinad
- 1/2 dl fryst, hackad persilja
- 1 stor pressad vitlöksklyfta
- 1/2 urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk olivolja
Rotfrukter
- 1 liten kålrot (à 300 g)
- 400 g morötter
- 600 g potatis
- 1 msk olivolja
- 3/4 tsk salt
Kyckling
- 500 g frysta kycklingfiléer
- 1 msk olja
- 1 1/2 msk honung
- 1 1/2 msk rödvinsvinäger
- salt och peppar
Till servering
- Tina frysta kycklingfiléer.
- Marinad: Blanda fryst, hackad persilja, pressad vitlöksklyfta, urkärnad och finhackad chilifrukt, spiskummin, rödvinsvinäger och olivolja i en skål.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Rotfrukter: Skala och skär kålrot, morötter och potatis i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Blanda rotfrukterna med olivolja. Krydda med salt. Ställ in i ugnen ca 25 minuter, rör om efter halva tiden.
- Ta ut rotfrukterna och blanda försiktigt med marinaden.
- Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem ca 3 minuter per sida i olivolja. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock ca 5 minuter, tills kycklingen är klar. Ringla över honung och rödvinsvinäger.
- Servera kycklingen med skyn samt rotfrukter och matyoghurt.
För alla
Fri från gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktos fri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.
Gör laktosfri: använd laktos fri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar