torsdag 26 december 2013

Kycklingfilé med rotgrönsaker

 4
handle

    Marinad

    • 1/2 dl fryst, hackad persilja
    • 1 stor pressad vitlöksklyfta
    • 1/2 urkärnad och finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk olivolja

    Rotfrukter

    • 1 liten kålrot (à 300 g)
    • 400 g morötter
    • 600 g potatis
    • 1 msk olivolja
    • 3/4 tsk salt

    Kyckling

    • 500 g frysta kycklingfiléer
    • 1 msk olja
    • 1 1/2 msk honung
    • 1 1/2 msk rödvinsvinäger
    • salt och peppar

    Till servering


    1. Tina frysta kycklingfiléer.
    2. Marinad: Blanda fryst, hackad persilja, pressad vitlöksklyfta, urkärnad och finhackad chilifrukt, spiskummin, rödvinsvinäger och olivolja i en skål.
    3. Sätt ugnen på 250°C.
    4. Rotfrukter: Skala och skär kålrot, morötter och potatis i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Blanda rotfrukterna med olivolja. Krydda med salt. Ställ in i ugnen ca 25 minuter, rör om efter halva tiden.
    5. Ta ut rotfrukterna och blanda försiktigt med marinaden.
    6. Kyckling: Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem ca 3 minuter per sida i olivolja. Krydda med salt och peppar. Efterstek under lock ca 5 minuter, tills kycklingen är klar. Ringla över honung och rödvinsvinäger.
    7. Servera kycklingen med skyn samt rotfrukter och matyoghurt.

    För alla

    Fri från gluten. Fri från ägg.
    Gör laktosfri: använd laktos fri yoghurt.
    Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar