söndag 9 oktober 2011

Fiskgryta med tomat

6 potatisar, skalade och tärnade
  • 3 morötter, skalade och tärnade

  • 1 lök, skalad och hackad

  • 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade

  • 2 tsk timjan

  • 2 msk olivolja

  • 500 g krossade tomater

  • 5 dl fiskbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)

  • salt och peppar

  • 1 citron

  • 400 g hokifilé eller torskfilé, tinad och tärna


  • 1. Fräs potatis, morötter, lök och timjan i olivolja. Tillsätt krossade tomater och fiskbuljong, koka sakta 15-20 minuter.
    2. Smaksätt grytan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
    3. Tillsätt fisktärningarna i grytan och koka sakta några minuter.
    4. Servera fiskgrytan med baguette och aioli.
    Foto och text: ica.se

    För alla?
    Läs noga ingrediensförteckningen på fiskbuljongen och aiolin.
    I övrigt är rätten laktos- och mjölkproteinfri (välj bröd utan mjölk).
    Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
    Äggfri: uteslut aiolin.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar