måndag 17 oktober 2011

Tacofrikadeller i tomatsås med majssallad

Foto: ica.se


Frikadeller

Majssallad

Gör så här


  1. Tomatsås: Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan ca 2 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på tomaterna och vatten. Koka upp och sjud såsen under lock ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Frikadeller: Blanda färs, ägg, spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar i en bunke till en smidig smet. Forma till jämnstora, runda bullar. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt koka ca 10 minuter under lock eller tills de är klara. Vänd runt dem i pannan efter halva tiden.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen och gör salladen.
  5. Majssallad: Häll av majsen. Skala och grovriv morötterna. Blanda majs och morötter i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Servera tacofrikadellerna med tomatsås, pasta och majssallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Äggfri: uteslut ägget, välj äggfri pasta.

Tips

Bryn frikadellerna innan de får koka klart i tomatsåsen för extra smak. Morötterna kan även skäras i stavar och majsen värmas med såsen. Barnknepet: Mixa såsen slät innan frikadellerna läggs ner. Paprikan kan även serveras rå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar