Foto: ica.se
- Tomatsås
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 paprikor
- 1 msk olja
- 2 msk tomatpuré
- 1 burk hela tomater (à 400 g)
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Frikadeller
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 350 g pasta (t ex fusilli)
Majssallad
Gör så här
- Tomatsås: Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan ca 2 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på tomaterna och vatten. Koka upp och sjud såsen under lock ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Frikadeller: Blanda färs, ägg, spiskummin, chilipulver, paprikapulver, salt och peppar i en bunke till en smidig smet. Forma till jämnstora, runda bullar. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt koka ca 10 minuter under lock eller tills de är klara. Vänd runt dem i pannan efter halva tiden.
- Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen och gör salladen.
- Majssallad: Häll av majsen. Skala och grovriv morötterna. Blanda majs och morötter i en skål. Häll på en dressing av olja, vinäger, salt och peppar.
- Servera tacofrikadellerna med tomatsås, pasta och majssallad.
För alla
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.Glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Äggfri: uteslut ägget, välj äggfri pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar