söndag 9 oktober 2011

Laxfjäril med avocadokräm

Foto: Privat
4 portioner

4 laxfjärilar ca á 150 gram

Marinad
2 msk olja
1 msk pressad saft av citron
½ msk balsamvinäger
1 tsk honung
½ tsk rosépeppar
½ tsk salt

Avokadokräm
1 avokado
½ pressad saft av citron
1 dl kesella
1 msk hackad dragon
½ tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Garnering
Dill

Blanda samman olja, citron, vinäger, honung och grovt krossad rosépeppar till en marinad. Pensla laxfjärilarna med marinaden och låt dem stå kallt ca 2 tim. Skala och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet. Mixa avokadon med resten av ingredienserna till en slät kräm. Grilla eller stek laxen ca 3 min på varje sida. Krydda med salt. Servera laxen med avokadokrämen. Kokt potatis och sockerärtor. Garnera med en dillvippa.

1 kommentar:

  1. Ja!!
    Nu gick det!
    Härligt med en matblogg sånt uppskattas av många :D

    SvaraRadera