Foto: Privat |
4 portioner
4 laxfjärilar ca á 150 gram
Marinad
2 msk olja
1 msk pressad saft av citron
½ msk balsamvinäger
1 tsk honung
½ tsk rosépeppar
½ tsk salt
Avokadokräm
1 avokado
½ pressad saft av citron
1 dl kesella
1 msk hackad dragon
½ tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Garnering
Dill
Blanda samman olja, citron, vinäger, honung och grovt krossad rosépeppar till en marinad. Pensla laxfjärilarna med marinaden och låt dem stå kallt ca 2 tim. Skala och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet. Mixa avokadon med resten av ingredienserna till en slät kräm. Grilla eller stek laxen ca 3 min på varje sida. Krydda med salt. Servera laxen med avokadokrämen. Kokt potatis och sockerärtor. Garnera med en dillvippa.
Ja!!
SvaraRaderaNu gick det!
Härligt med en matblogg sånt uppskattas av många :D