tisdag 25 oktober 2011

Kyckling marengo

Ingredienser

Till servering

Gör så här


1. Skär kycklingen i portionsbitar. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och dela champinjonerna om de är stora. Skala lök och vitlök. Skiva vitlöken
2. Fräs champinjonerna i lite av oljan tills svampen fått färg. Ta upp dem.
3. Bryn kycklingbitarna i resten av oljan. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar. Tillsätt potatis, lök och vitlök och låt dem bryna med en stund. Häll på tomater, buljong och vin och sjud under lock ca 25 minuter.
4. Lägg ner champinjonerna och oregano och låt allt bli varmt.
5. Servera grytan med bröd.
Foto: ica.se
För alla:
Läs noga ingrediensförteckning på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och ägg.
Glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Mjölkproteinfri: servera med mjölkfritt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar