söndag 9 oktober 2011

Kycklingpanna med citron och dragon

  1. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur juicen.
  2. Stek kycklingen i matfettet i en stekpanna, krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och rosmarin. Blanda crème fraiche, 1 msk citronjuice och smulad buljongtärning eller fond, rör ner det i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Strö över citronskalet.
  3. Koka sockerärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera kycklingpannan med ris eller annat gryn, sockerärter och ett gott vitt bröd.

För alla:
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: servera med ris eller quinoa och glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.

Foto och text:  ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar