- 4 portioner ris eller annat gryn
- 1 citron
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 1 tsk rosmarin
- 2 dl lättcrème fraiche
- 1 hönsbuljongtärning
- 200 g sockerärter
- Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen. Tvätta citronen, riv skalet och pressa ur juicen.
- Stek kycklingen i matfettet i en stekpanna, krydda med 1 tsk salt, 1 krm peppar och rosmarin. Blanda crème fraiche, 1 msk citronjuice och smulad buljongtärning eller fond, rör ner det i pannan. Låt sjuda ca 8 minuter. Strö över citronskalet.
- Koka sockerärterna enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera kycklingpannan med ris eller annat gryn, sockerärter och ett gott vitt bröd.
För alla:
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: servera med ris eller quinoa och glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt bröd.
Foto och text: ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar