Foto: Privata. Text: ica.se
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- ½ tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 25 g smält margarin
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 ägg
- 2 dl frysta, otinade blåbär
- lite socker
Sätt ugnen på 225°C.
- Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt det smälta margarinet. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i blåbären (spar några till garnering). Fördela smeten i muffinsformar. Strö några lättsockrade blåbär på toppen.
Grädda i 18-20 minuter. - Njut dem varma. Jag använde ett paket frysta hallon/blåbär. Blandade i nästan hela paketet i smeten innan jag hällde i smeten i formarna och sedan hällde jag över lite bär även ovanpå smeten i formarna innan de gräddades.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar